22. septembar 2011./Recepti i apiterapija

Problemi s kilogramima? Pretvorite Vaš san u učinkovitu dijetu! Želite li na zdrav i prirodan način izgubiti višak kilograma za vreme spavanja? Znate li da Vam u tome Vam može pomoći kašika meda pre spavanja. Prirodni voćni šečeri koje sadrži med glukoza i fruktoza za vreme sna aktiviraju rad hormonalnih žlezda koje Vaš „višak“ naslaga pretaraju u mišiće.
Kašika meda prije spavanja smanjuje višak kilograma IT se zalaže za 2 stvari koje mnoge osobe koje su na dijeti – izbjegavaju-jesti pred spavanje i vježbe u teretani Ali hibernacijska dijeta obećava pomoći ljudima smršaviti za vrijeme spavanja.

Strategija, razvijena od strane Edinburških farmaceuta i sportskih nutricionista kaže da je bila upotrebljena kod šampionskog boksera Alex Arthura i potvrđena od strane Olimpijskog zlatnog pobednika bicikliste Chrisa Hoy-a.

Dijeta savjetuje nekoliko čajnih kašičica meda pre spavanja i treniranje s utezima umjesto aerobičkih vježba. Dok su Mike McInnes i njegov sin potpomagali atletiku sa prehranom, otkrili su da jesti hranu bogatu fruktozom kao npr. med, pomaže u izgorevanju masnoća i povećanju izdržljivosti. Također su saznali da je najbolje vreme za sagorevanje masnoća za vrijeme spavanja. Naime mnogo više masnoća sagoreva dok spavate nego dok radite bilo što drugo, uključujući i vežbanje. Kada jedete fruktozu to je pretvaranje glukoze u jetri. To stabilizuje nivo šećera u krvi i omogućuje telu da aktivira obnovljene hormone koji ponovno izgrađuju mišiće i kožne ćelije. Ti hormoni su punjeni masnoćama, zato rade na regulaciji krvnog šećera, kada jedete med prije nego što idete na spavanje telo sagorieva mnogo više masnoće. Mr MsInnes koji vodi prodavonicu zdrave hrane Iso Active u South Clerk Street kaže; Ključno vreme za sagorevanje masnoća je u prva četiri sata spavanja kada se ulazi u sporiji valni san. Stabilizacija vašeg šećera u krvi po noći je nahraniti svoju jetru, med je ključ, on omogućava da obnavljanje onako kako treba. Takođe je otkriveno da atletičari koji su upotrebljavali našu teoriju su izjavili da bolje kontrolišu svoje apetite. Dobar noćni odmor je važan da omogući hormonima da počnu raditi, pa dijeta preporučuje spavanje u totalno zamračenom prostoru bez svjetla.Također možete povećati količinu sagorevanih masnoća kada radite vežbe izdržljivosti. Ali umesto da trošite sate na steperu i aerobik vježbama to se može učiniti sa 15 minutnom vežbom sa utezima tri puta nedeljno, u skladu sa dijetom.

1 Comment

  1. davor
    30. septembar 2013. at 06:50

Add Comment