17. November 2014./Recepti i apiterapija

4237533954861

Ako koristite ovaj napitak redovno, težina se smanjuje čak i kod najgojaznijih ljudi. Takođe, redovna upotreba ove mešavine ne dozvoljava mastima da se akumuliraju.

Verovatno svi znaju koliko je med zdrav, ali za korist cimeta se malo zna. Postoji mnogo korisnih svojstava ovog začina – poboljšava ten, snižava holesterol, ubrzava protok krvi, savršen je za srce, stomak, creva i što je najvažnije – najbolji je začin za topljenje masnoća u organizmu.

Svako jutro pre doručka na prazan stomak i uveče pre odlaska na spavanje popijte mešavinu meda i cimeta u prahu. Ako koristite ovaj napitak redovno, težina se smanjuje čak i kod najgojaznijih ljudi. Takođe, redovna upotreba ove mešavine ne dozvoljava mastima da se akumuliraju.

Priprema napitka od meda i cimeta

Napitak za mršavljenje se sprema uveče, pred spavanje:
1. Prokuvajte 200 ml vode
2. U šolju stavite 1/2 kašičice cimeta u prahu i zalijte prokuvanom vodom, poklopite na pola sata
3. Kada se voda sa cimetom malo prohladi, dodajte 1 kašičicu meda
4. Popijte pola šolje pred spavanje, drugu polovinu poklopite (malom tacnom) i ostavite u frižider
5. Ujutru, na prazan stomak, popijte drugu polovinu hladnog napitka

Obim struka će se smanjivati i videćete kako napredujete u svojoj nameri da se rešite suvišnih kilograma.
Ovaj tretman dovodi do značajnog smanjenja telesne težine zato što cimet i med utiču na čišćenje degistivnog trakta, uklanjaju parazite, gljivice i druge bakterije koje usporavaju varenje u organizmu.

Recept za mršavljenje pojačanog dejstva sa dodatkom đumbira

Priprema: Kašičicu isitnjenog (ili samlevenog) korena đumbira i kašičicu meda pomešajte u čaši tople vode i dodajte 1/4 kašičice cimeta. U ovu smesu možete da dodate i jogurt, ako je suviše “paprena”. Pijte svako jutro pre doručka.

Recept za čišćenje organizma od toksina

Ovo smesa se priprema kao doručak. U jednu veću šolju stavite 3 kašike proklijalih zrna pšenice, kašičicu meda i kašićicu cimeta i zalijte sa malo vruće vode i čašom jogurta ili kefira sa manjim procentom masnoće. Sve promešajte i jedite. Posle ovakvog doručka osećaj gladi nećete osetiti još nekoliko sati.

Ne propustite i priliku da svoje lice ulepšate maskom od cimeta i meda.
Recept za masku: 1 kašičicu cimeta pomešajte sa 2 kašičice meda. Dobijenu smesu nanesite na lice na 15 minuta. Operite toplom, a zatim hladnijom vodom.