4. februar 2011./Sve o medu

Med u saćuMed u saću preporučuju brojni lekari, pčelari, farmaceuti i mnogi drugi. Svi znamo da je jako koristan i da povoljno utiče na naš organizam, ali ne znamo kako to utiče i zašto ?

Med u saću je skuplji od obicnog meda a često ni oni koji ga u saću prodaju pojma nemaju zasto je ustvari med u saću skuplji. Kada se objektivno laički pogleda, saće niko ne jede, dakle plati se skuplje a potroši se manje, nema logike .

Ipak postoji opravdanje….

Naš organizam ne sadrži fermente koji razlažu vosak (a to je saće).
Vosak inače razlaže ferment CIRAZA koji u ljudskom organizmu ne postoji, tako da ako pojedemo saće/vosak on se uopšte ne preradi vec izađe u istom obliku u kojem je i ušao u organizam.

Sada pogledajmo nesto drugo !!!
Bakterije koje izazivaju tuberkulozu i mnoge druge bolesti a pogotovu bolesti disajnih organa imaju voštanu opnu koja ih štiti ali i koja ima garantuje da ih ljudski organizam neće unistiti već obrnuto.

Kada jedemo saće koje je tesko za jelo … ali kada ga jedemo češće po malo…naš organizam reaguje i počinje da u tragovima stvara ferment CIRAZU kako bi moglo ono sto šmo uneli biti prerađeno.

Kada organizam stvori u tragovima ferment on rastvara-prerađuje vosak pa tako on „preradi“ i voštanu prevlaku bakterija ako se usele u naš organizam a one bez te voštane prevlake ne mogu da žive i time smo ih se rešili.

Dakle jako je bitno žvakati med u saću češće u manjim količinama i to će nas sigurno zaštititi od nekoliko vrlo opakih bolesti.

4 Comments

 1. Trackback: Tweets that mention Med u saću « Homoljski med iz porodice Miladinovic -- Topsy.com
 2. Jovica Miladinovic
  4. februar 2011. at 18:39

  Postovani prijatelju,
  ako nije tajna obavestite me u kom ste mestu u Homolju. Ja sam isto rodom iz Homolja. Cuvajte i negujte najplemenitiju bubu na svetu jer dok je nje, bice i nas. Pozdrav

 3. Jovica Miladinovic
  5. februar 2011. at 18:58

  Postovani FB Prijatelju,
  Imate super uradjenu i uredjenu Veb adresu. Verujem u Vas uspeh, i zelim Vam jos mnogo vise od toga. Najverovatnije u julu ili avgustu pruzice mi se prilika da i kupim par vasih proizvoda. Pozdrav iz Nemacke

  • Pcelarska porodica Miladinovic
   5. februar 2011. at 19:51

   Dragi Jovice,od srca hvala na ovako lepim rečima.Trudićemo se da opravdamo vaše poverenje i nadam se da će te lično moći da se uverite u naš kvalitet.
   A kako ste i sami iz ovog kraja znate kakve blagodeti naše Homolje pruža,nama ljudima i našim pčelicama.
   Mi smo iz Petrovca na Mlavi i šaljemo vam veliki pozdrav sa najlepšim željama.

Add Comment