19. oktobar 2013./M e d

Pored toga što ga koristimo kao poslasticu, med ima još neke prilično nobične načine upotrebe. Evo nekih od njih za koje verovatno niste čuli.

 

1. Lek protiv mamurluka

Navodno med funkcioniše kao prirodan tonik koji vam omogućava da se veoma brzo rešite mamurluka. Samo rastvorite dve kašike meda u čaši vode i to popijte ujutru .

2. Leči posekotine, modrice i opekotine

Ovo je verovatno najkorisnija upotreba meda i zaista deluje. Potrebno je samo da na ranu nanesete tanak sloj ovog čudesnog nektara. Vaše rane će se brže zaceliti jer se med ponaša kao prirodni antiseptik.

3. Balzam

Ne samo da može da zameni balzam koji koristite već ima i bolje osobine od njega. U šampon možete da stavite supenu kašiku meda ili ga možete pomešati sa maslinovim uljem i napraviti masku za kosu.

4. Balzam za usta

Da li ste znali da sami možete da napravite balzam za usta tako što ćete pomešati med sa malo bademovog ulja i pčelinjeg voska? Ovakav balzam je mnogo zdraviji od svih onih koje kupujete u kozmetičkim radnjama.

5. Otklanja crevne parazite

Ovo je prilično neobična upotreba meda, ali se pokazala delotvornom. Možete da pomešate malo meda sa sirćetom i vodom i brzo ćete se rešiti parazita. Takođe, med štiti sluznicu želuca tako što stimuliše protok krvi kroz to područje.

6. Piling za lice

Med ne samo što je odličan za hidrataciju već je dobar i kao piling za lice. Da biste napravili dobar kućni piling potrebno je da med pomešate sa mlevenim bademom i limunovim sokom. Rezultati su odmah vidljivi.

7. Pomaže u gubitku kilograma

Ukoliko niste znali, med zaista može da vam pomogne da igubite tih nekoliko kilograma viška, a da vam čak ni ne bude teško jer ćete zameniti šećer u vašoj dijeti medom koji je mnogo zdraviji. Takođe, med pomaže u ubrzavanju metabolizma, pa ćete masti brže sagorevati.

Izvor: Super žena

 

Add Comment