23. decembar 2015./M e d

Bagrem je lekovita biljka a med od bagrema spadau najzdravije i najtraženije u Evropskoj Uniji. Dokazano je da je po svojstvima ispred čuvenog meda od Manuke koji je Novi Zeland uspešno promovisao.

Med od bagrema je dakle jako lekovit i izuzeto cenjen. Neke od blagodeti su i to što umiruje nervni sistem,otklanja posledice stresa,poboljšava san i blagotvoran je za sve stomačne bolesti .

Bagremov med može ostati u tečnom stanju i više od dve godine jer je odnos fruktoze daleko većiu odnosu na glukozu.Ima jako blag ukus,lak je za jelo ,ne uzrokuje nikakva neželjena dejstva i zato je posebno preporučiv za decu.Veoma je važno znati da olakšava stolicu zato se preporučuje i za sve koji imaju otežano pražnjenje. Opšte prihvaćeno konzumiranje bagremovog meda sa homolja je kašičicom na prazan stomak.Mi preporučujemo potpuno drugačiju upotrebu i to,tri kašike dnevno uz čašu vode sa cimetom ili uz topao čaj sa limunom,gde će se med polako otopiti i neće opteretiti slabiji želudac kod korisnika.

Odrasle podsećamo još jednom da je osim za opstipaciju,nesanicu i stres,bagremov med sa homolja dobar i protiv prehlade,virusnih i bakterijskih upala koji su da nas rasprostranjeniji nego ikada.Takođe je uspešan u oporavku organizma nakon bolesti.

Čuvajte Bagremov med na sobnoj temperaturi ,leti u frižideru a najvažnije je da nije pod direktnim uticajem sunčevih zraka.

Srdačan pozdrav od pčelarske porodice Miladinović !

 

Add Comment