24. januar 2016./M e d

Nema baš mnogo vrsta alkoholnog pića starijeg od medovine, „pića Bogova“ kako su je nazivali i još je nazivaju. To su piće pile i Maje i stari Egipćani te su verovali kako ima mnoga lekovita svojstva.

Organizacija naučnika u Švedskoj tvrdi kako medovina, piće proizvedeno od meda, pomaže ljudskom organizmu u borbi protiv otpornsoti na antibiotike.

Nakon što je nakon hiljada godina dominirala kao fermatisani napitak, pomalo je s vremenom „izašla iz mode“ kao i to da može izlečiti brojne tegobe ljudskog organizma. Prema najnovijim naučnim analizama svojstava meda ,postavlja se pianje da li su drevne civilizacije verujući u čudesnu moć meda i medovine bile na tragu nečeg velikog?

Povratak meda i proizvoda od meda na velika vrata

Naučnici su Tobias Olofsson i Alejandra Vasquez naime još 2005. godine otkrili kako pčela ima mlečnu kiselinu koja pomješana s medom koji proizvede iz nektara može pomoći izlječenju hroničnih do tada gotovo neizlječivih rana.

Med je čista medicina

Tobias Olofsson i Alejandra Vasquez napisali su jedan od kako sami tvrde njihovih najboljih članaka (vidi sliku) koji je ikad objavljen a zove se „Med čista medicina“!

Pitate se da li med iz trgovine može poslužiti u te svrhe? Pa naravno da ne, jer industrijski način punjenja meda pod visokim pritiscima, na visokim temperaturama i koji prolazi kroz brojne mikrofiltere kako bi kupcima izgledao „lepo i čisto“ nema baš ništa od onog što bi vam u takvim slučajevima bilo od pomoći. Eventualno time možete zasladiti čaj ili neki drugi napitak. Isto tako kao i sa industrijskim šećerom, nema razlike.

Dakle zaboli li vas recimo grlo med od nekih „velikih igrača“vam u tome neće pomoći, bar tako smatraju Tobias Olofsson i Alejandra Vasquez,  isto kao ni industrijski šećer otopljen u vodi, naime u tom proizvodu nazovimo ga recimo „med“ uništena je sva korisna flora koju su pčele pokupile iz prirode uključivši i pčelinje supstance koju su im dodale u preradi iz nektara u med.

Dakle samo prirodan med sa ekoliški čiste i nezegađene sredine,proizveden po dobroj pčlelarskoj praksi koja podrazumeva da su strogo zabranjeni upotreba šećera,antibiotika i bilo kakve hemije u košnici – može koristiti našem organizmu. Čist i prirodan med postao je nezaobilazan u preventivi svih zapadoevropskih zemalja.Lekari su već odavno med uvrstili u obaveznu hranu svakog rekovalescenta i zdravog čoveka kao preventive. Srbija je privilegovana jer ima najkvalitetniji med u Evropi koji je po svom sastavu i svojstvima ravan sa Manuka medom sa Novog Zelanda koji je postao pravi hit u celom svetu.

1 Comments

Add Comment