2. februar 2014./Recepti i apiterapija

101189995602710118995960181011900276035

 

Svima su poznate korisne osobine meda, ali malo ko zna o koristi medene vode ili vode sa medom.

Od davnina je upotrebljavana za oslobadjanje od razlicitih bolesti i u kozmeticke svrhe. Jednostavno su je koristili kao ukusni „zivi“ napitak na svim slavljima.

Kako pripremiti medenu vodu.

 

Jednu cajnu kasikicu meda promesati u casi sirove mlake vode (obicne vode iz kuhinjske cesme). Dobijamo 30%-ni rastvor meda, koji je po sastavu identican krvnoj plazmi. Med u sirovoj vodi formira klasterno jedinjenje (struktuira vodu), sto povecava njena lekovita svojstva, sto je naucno i dokazano. Medena voda brzo i potpuno se apsorbuje u organizmu.

Zasto je takva voda lekovita?

Medena voda, pripremljena na ovaj nacin:

– Normalizuje varenje, poboljsava funkciju svih delova gastrointestinalnog trakta, resava problem „lenjih creva“
– Pojacava  imunitet,  leci prehlade,  bronhitis,  izvlaci slajm iz pluca na prirodni nacin- kroz creva

Sve vrste parazita naseljene u digestivnom traktu coveka ne vole zutu boju. Ako ih zrazite zracima zute boje, oni ce prestati da se razmnozavaju. Desava se „sanacija“ creva, rastvaraju se naslage fekalija na crevima.

Zato, u pocetku mozete primetiti uvecanje obima struka, ali to ne treba da vas plasi. Za to postoji jednostavno objasnjenje: fekalno kamenje (naslage) „bubri“, postaje mekse i pocinje njihova evakuacija iz organizma.

Pocinje ciscenje celog organizma na celijskom nivou. Povecava se antibakterijsko, antivirusno i antigljivicno dejstvo.

Normalizuje se rad debelog creva. Konzumiranje medene vode je dobar nacin da se obnovi crevna mikroflora i eliminse disbakterioza creva.

Prolazi i nekontrolisano nocno mokrenje. Med je higroskopican, sakuplja vodu, tako da bubrezi i besika preko noci nemaju opterecenje i odmaraju se.

Kako piti medenu vodu.

Medenu vodu u preventivne svrhe treba piti ujutru, na prazan zeludac. Treba je popiti veoma brzo. Ovo je vazno.
Sfinkter (ventil) zeluca odmah se otvara i voda dospeva u creva, nakon cega se apsorbuje u krvotok.

Medena voda uobicajeno se pije ujutru, cim se probudite i uvece pre spavanja. Nemojte se plasiti da pijete vodu pre spavanja, ona sprecava pojavu otoka, zato sto rasterecuje bubrege.

Vodu pijte uvek sveze pripremljenu. Nikad je ne pravite unapred!

Sa medenom vodom brisite lice. Ona neguje kozu, ostavljajuci je barsunastom, svilenkastom i mekom. Ovo je odlicna prirodna kozmetika sa medom, najstarija i najmodernija u isto vreme.

Izvor: uspešnazena.com