4. februar 2011./Recepti i apiterapija

 

Sastojci:

1dl meda, 1 dl ulja, 250g šećera, 250 g brašna, 200 g mlevenih oraha, 1 limun, 1 kašišica praška za pecivo, 3dl belog vina, 1 kašika kakao praha,šećer u prahu za posipanje kolača.

Izmešati u jednoličnu smesu ulje, med, šećer, kakao, mlevene orahe. Tome dodati sok i narendanu koru limuna. Zatim dodati brašno u koje je stavljen prašak za pecivo, pa polovinu količine vina. Na kraju dodati i preostalo vino. Sve zajedno dobro izmešati u gustu masu tako da ne otpada lako sa varjače. Odmah usuti u pleh podmazan uljem i posut brašnom, staviti u zagrejanu rernu i peći na srednjoj vatri 35 minuta. Ispečeni kolač posuti šećerom u prahu i kada se potpuno ohladi iseći na parčiće.

Add Comment